يکشنبه 4 آذر 1403
(24 / 11 / 2024)
بازدید امروز :0 مرتبهبازدید دیروز :0 مرتبهبازدید کل :2158786 مرتبهآی پی شما :18.221.59.121سیستم عامل شما :Unknownمرور گر شما :Mozilla
دانش قدرت نیست ! تبادل اطلاعات قدرت است.
لطفا چند لحظه صبر نمایید.در حال انجام عملیات
امکان ارسال ديدگاه شما در اين باره، در قالب ارسال نظر در انتهاي همين صفحه قرار دارد. صاحبان وب سايت ها و فعالان اينترنتي مي توانند با ايجاد صفحه شخصي از امکان ارسال محتوا: مقالات, لينک, آگهي و...برخوردار شوند. امکانات و خدمات ما را مقايسه کنيد!
نبرد ناو سنگين آريزونا درشبيخون پرل هابور درحال غرق شدن بامداد هفتم دسامبر سال 1941 نيروي دريايي امپراتوري ژاپن به پايگاه ناوگان آمريكا در اقيانوس آرام ــ پرل هاربر ــ واقع در مجمع الجزاير هاوايي شبيخون زد. هواپيماهاي يك ناو هواپيمابر ژاپني كه در فاصله 374 مايلي (580 كيلومتري) پايگاه لنگر انداخته بود در دو موج در ساعت 7 و 53 دقيقه و 8 و 55 دقيقه بامداد به اين پايگاه حمله بردند. در اين حملات 2 هزار و 403 نظامی آمریکایی كشته، 188 هواپيما منهدم و هشت ناو جنگي ایم کشور غرق شد و يا آسيب شدید ديد. دو ناو سنگين آريزونا و اكلاهما از جمله کشتي هايي بودند که غرق شدند. اين خبر ظهر آن روز به اطلاع روزولت رئيس جمهور وقت آمريکا رسيد. وي روز بعد از كنگره آمريکا (قوه مقننه) مجوز دادن اعلان جنگ گرفت و از همان روز آمريكا، نخست در منطقه اقیانوس آرام و سپس جبهه اروپا وارد جنگ جهاني دوم شد كه تا سال 1945 طول كشيد. روزولت ورود آمريکا به جنگ جهاني دوم، پس از تعرض نظامي هيتلر به شوروي را به حال آمریکا (که داشت آثار رکود اقتصادی بزرگ را پشت سر می گذارد) مفید و لازم تشخيص داده بود و در انتظار فرصت بود که در دسامبر 1941 آن را به دست آورد. ژاپني ها همزمان با زدن شبیخون به پرل هاربر، به پايگاههاي نظامی انگلستان در خاور دور نیز حمله برده بودند. چرچيل از ورود آمريكا به جنگ جهاني دوم خرسند شد زيرا كه پس از تسليم شدن فرانسه، در جبهه غرب اروپا در برابر آلمان تنها مانده بود. ژاپنی ها در توجیه حمله به پرل هاربر گفته بودند که آمریکا با لغو قراردادهای بازرگانی و قطع صدور نفت خود و مکزیک به ژاپن راه دیگری باقی نگذارده بود. بعلاوه، دولت واشنگتن منطقا حق حکومت بر جزایر اقیانوس آرام [هاوایی، گوام، ساموآ و ...) را ندارد.